Добродошлица

Поштовани посетиоци,

Припала нам је пријатна обавеза и велика част да вам пожелимо добродошлицу на званичну веб презентацију наше школе. Задовољство нам је што са вама можемо да поделимо понос свих нас који смо чланови установе са заиста дугом традицијом.
Прва стална основна школа у Мионица почела је да ради 1864. године. Током 150 година постојања и рада школа се мењала и прилагођавала временима у којима је радила: од троразредне прерасла у осморазредну, од прве школе са једном учионицом прерасла у савремену школу са кабинетима и припремним просторијама за наставнике. Школа је више пута мењала име и територију коју је покривала, а сада покрива скоро две трећине мионичке општине, односно 22 насељена места.
Наша школа  је одувек била средиште око кога су се окупљали млади нараштаји. Ту су стицали знања и умења и из ње одлазили ширећи науку, просвету, технику, културу, уметност, нова схватања и нове погледе.
На крају, са сигурношћу можемо рећи да је наша школа стасала у савремену образовну институцију која је закорачила у трећи миленијум чврсто ослоњена на вредности богате и стваралаштвом прожете педагошке праксе.

Са осећањем искреног поштовања,

Веб тим

 

© 2010 - ОШ "Милан Ракић" Мионица | Дизајн Веб тим