Историјат

Још од 1933. године се указује на потребу отварања школе у Попадићу. Школа је отворена тек 1951. године и прве три године је радила у приватним кућама породица Обрадовић и Тришић. Прва школска зграда са две учионице и станом за учитеља изграђена је 1954. године.

Стара школа

Школа у Попадићу је радила у саставу Основне школе "Лука Спасојевић" из Горње топлице. Школска зграда је знатно оштећена у разорном земљотресу септембра 1998. године, а 2000. године је изграђена нова школа.

Отварање нове школе

У школском дворишту се налази дрво "Запис" где локални свештеник четири пута годишње служи молитву.
"Запис"

 

ИО Попадић

Нова школска зграда са две учионице, трпезаријом и станом за учитеља изграђена је 2000. године.

Школа у Попадићу

У школи у Попадићу учитељица Љиљана Петровић је школску 2022/23. годину започела са једним учеником уписаним у четврти разред. Помоћни радник је Оливера Милисављевић.

 

Бројно стање ученика у 2022/2023. школској години
Разред
I
II
III
IV
Укупно
Број ученика
0
0
0
1
1

Због недовољног броја ученика и процеса рационализације рада и ова школа се налази пред затварањем. Школски простор и имање којим располаже може се искористи за проширену делатност школе као што је настава у природи, сеоски туризам и приходи од обраде земље. Школско имање обухвата површину од 1 ha. На имању су засађене: шљиве, јабуке, крушке и на површини од 5 а борови. Мештани су спремни за сарадњу.Садржај странице је последњи пут мењан 13.11.2022 21:42

врхврх

© 2010 - ОШ "Милан Ракић" Мионица | Дизајн Веб тим