Историјат

Прва основна школа у Табановићу почела је са радом 1944. године. Настава је извођена прво у кући Душана Спасојевића, а после у кући Драгана Новаковића. Први учитељ у Табановићу био је Борислав Бора Крстић. Најдужи учитељски стаж остварила је учитељица Видосава Вида Васиљевић, која је у Табановићу радила од 1946. до 1976. године, када је и пензионисана. Прва школска зграда је изграђена новцем и радом мештана Табановића тек 1956. године.

Стара школа у Табановићу

Та школска зграда је тешко оштећена у земњотресу 1998. године. Одмах почиње изградња нове школе, која је завршена 2000. године.
Изградња нове школе Први учитељ у новој школској згради био је Милан Илић.
Отварање нове школе

ИО Табановић

Ово је нова школа у Табановићу.

Школа у Табановићу

У њој су две светле учионице опремљене новим намештајем. Једна се користи као учионица, а друга као библиотека опремљена потребном лектиром и рачунарима. У зимском периоду ту се изводи настава физичког васпитања и разне друге активности, а користи се и за потребе села (разни састанци, предавања, гласање).

Библиотека

Школа има санитарни чвор, као и опремњену кухињу где ученици ужинају. Централно грејање омогућава једнаку температуру у свим просторијама тако да је боравак у школи деци веома пријатан и угодан. Ове школске године школу у Табановићу похађа 5 ученика, који су распоређени у дворазредну комбинацију.

Бројно стање ученика у 2022/2023. школској години
Разред
I
II
III
IV
Укупно
Број ученика
1
4
0
0
5

У школи су запослена два радника: учитељица Рада Рула Латинчић и помоћни радник Биљана Васиљевић.

Родитељи ученика, као и поједини мештани и бивши ђаци, доприносе опремљености школе и учествују у школским активностима. У томе је свакако предњачио проф. др Драган Васиљевић, који је своја прва знања стекао у овој школи.
У летњем периоду школско двориште и спортски терени постају место сусрета свих генерација. Уз спортске активности и дружење деца, омладина и старији ту проводе слободно време.


Садржај странице је последњи пут мењан 13.11.2022 21:37

врхврх

© 2010 - ОШ "Милан Ракић" Мионица | Дизајн Веб тим