Специјална одељења

Специјална одељења у ОШ „Милан Ракић“ отворена су 1991. године иницијативом тадашњег директора школе Бране Обрадовића. У моменту оснивања у специјалним одељењима наставу су похађали ученици нижих разреда и са њима је радио дипл. дефектолог Мила Радаковић. Од тог момента па до данас кроз специјална одељења је прошао велики број ученика који су после завршене основне школе уписали средње школе за специјално образовање у којима су показивали добре резултате. Можемо се похвалити Драганом Васиљевићем, ђаком генерације у Специјалној средњој школи „Свети Сава“ у Умци.

Специјална одељења

Данас у специјалним одељењима имамо ученике који похађају IV, VI, VII  и VIII разред и има их укупно деветоро. Са њима раде од 1995. па до данас дипл. дефектолог Гордана Тадић и дипл. дефектолог Милена Томић.

Специјална одељења похађају деца са сметњама у развоју. Ту деца уче по посебно прилагођеном  програму у складу са њиховим способностима и у мањим групама (максимално до 10 ученика). Сваком детету је пружена индивидуална помоћ, коју не би могли да добију у редовним одељењима.
У специјалном одељењу се ради по посебним облицима  и методама рада уз употребу очигледних наставних средстава. Деца завршавају основну школу са познавањем основних рачунских операција и знање читања и писања.
По завршеном основном школовању деца имају могућност уписивања средње школе са занатима, као и могућност запошљавања, опет у складу са својим способностима.

врхврх

© 2010 - ОШ "Милан Ракић" Мионица | Дизајн Веб тим