Дечја недеља кроз реч, игру и стваралаштво

Од 1. до 5. октобра 2012. године у ОШ "Милан Ракић" у Мионици, уз мноштво занимљивих активности, обележена је Дечја недеља под слоганом: "РАСТЕМО КАО ЈЕДНО – БОЉИ СМО ЗАЈЕДНО!“

Школски психолог Снежана Васић осмислила је програм активности  за ниже и више разреде док су у организацији и реализацији планираних активности узели учешће школски педагог Оливера Петровић, педагошки асистент Милорад Јовановић, наставници предметне и разредне наставе и сви ученици наше школе.

За ученике I - IV разреда организоване су ликовна радионица, литерарна радионица, игре без граница са предшколцима из вртића „Невен“, квиз знања, такмичење у аранжирању воћа и поврћа – „Први кувар школе“, спортска надметања...

Ученици су имали прилику да погледају представу београдског позоришта „Чарапа“ на тему екологије и очувања природе, у организацији КОЦ-а Мионица. Улазнице за ову представу су биле старе новине које су ученици донели и убацили у контејнер постављен у школском дворишту. Такође, том приликом, засађено је дрво у школском дворишту.

Црвени крст из Мионице је свим ученицима првог разреда, из матичне школе и издвојених одељења, поклонио по две свеске.

За ученике седмог и осмог разреда организовано је предавање о Трговини људима које су одржали представници Полицијске управе Ваљево и активисти Црвеног крста у Мионици. Одржана је и конститутивна седница Ђачког парламента. Ученици петог разреда су посетили општинску библиотеку „Милован Глишић“ у Мионици и учланили се. Осмацима је организована посета музеју - родној кући Живојина Мишића у Струганику. У организацији наставника физичког васпитања одржани су спортски турнири.

Ученици Средње школе “Мионица“ из Мионице, чланови драмске секције, приказали су ученицима виших разреда представу „Госпођа министарка“ Бранислава Нушића.

Такође, ученици су имали прилику да послушају и концерт „малих и великих музичара“, виолиниста-ученика наше школе: Александра Симића, Кристијана Јовановића, Николе Костића и госта музичара-апсолвента музичке академије - одсек за хармонику,  Милоша Савића из Ваљева, у организацији наставника музичке културе Дарка Мићића.

Дечију недељу смо завршили весело, манифестацијом „ПОКАЖИ ШТА ЗНАШ!“ – у којој су ученици представили своје таленте у свирању, певању, рецитовању, глуми, плесу...
Сви ученици, учесници наведених активности, добили су похвалнице за труд и ангажовање.

Дечија радост, осмех на лицима и задовољство учешћем у активностима, обавезују нас да се још више потрудимо и да следећу Дечју недељу обележимо на још  креативнији и занимљивији начин.

Васић Снежана, психолог

врхврх

© 2010 - ОШ "Милан Ракић" Мионица | Дизајн Веб тим