ДЕЧЈИ ВАСКРШЊИ САБОР

Под покровитељством Министарства просвете, Друштва учитеља Мионице и општине Мионица, 5. и 6. априла 2010. године одржан је традиционални "Дечји васкршњи сабор", шести по реду.

Дечји васкршњи сабор

 

Дечји васкршњи сабор

Дечји васкршњи сабор

Дечји васкршњи сабор је окупио 43 школе из Србије. Сви учесници ове републичке смотре дечјег стваралаштва били су смештени у породицама својих домаћина где су имали прилику да доживе атмосферу празновања Васкрса у завичају чувеног војводе Живојина Мишића.


Дводневни програм Сабора био је испуњен такмичењима, квизовима знања,  смотрама ликовног и литерарног стваралаштва, изложбама, излетима и другим занимљивим садржајима, који су привукли пажњу великог броја посетилаца. Одржано је и такмичење позоришних представа, којих је било седам, а победник је била позоришна представа ученика ОШ "Иво Лола Рибар" из Великог Градишта.
У току другог дана Сабора, одржане су креативне радионице у мотелу "Кондир" у Бањи Врујци. Деца су имала прилику да бирају секције за које имају највише склоности. Песничку радионицу је водио дечји песник Тоде Николетић.
Ликовне радионице су због великог интересовања биле подељене у 3 секције и то: иконописање и сликање на дрвету, водитељ је био Ненад Хубер-иконограф, батик, сликање на платну, водитељ је била Љиља Круљ-професор ликовне културе.
Свечаним уручивањем кључа града Крушевљанима и потписивањем споразума са Друштвом учитеља Крушевац, договорено је да се следећи, седми Сабор дечјег стваралаштва одржи у Крушевцу.

врхврх

© 2010 - ОШ "Милан Ракић" Мионица | Дизајн Веб тим